Døgnservice 7070 2454

Varslingsanlæg sikrer hurtig evakuering på arbejdspladser og skoler

I tilfælde af brand advarer et varslingsanlæg de personer, der opholder sig i bygningen, om branden via højttalere og fortæller, at de skal bringe sig i sikkerhed. I en bygning med mange mennesker, som skal anvende samme flugtvej, er varslingsanlægget livsvigtigt. Undersøgelser viser nemlig, at evakueringen sker væsentligt hurtigere, hvis varslingsanlægget informerer om, hvordan man hurtigst og sikrest kommer ud fremfor blot at udsende en høj hyletone.

Giv præcise evakueringsinstrukser eller brug varslingskoder

Du kan både lave forudindtalte evakueringsinstruktioner på varslingsanlægget og give manuelle instruktioner i situationen, hvis der er brug for det. Er du i en branche, hvor der let kan opstå panik, fx på institutioner som skoler, kan du også bruge et kodesystem til at varsle med. Så kan lærerne sikkert og roligt få eleverne ud af bygningerne.

Varslingsanlægget kan være koblet sammen med brandalarmen, så varslingen automatisk startes, når røgdetektorerne registrerer, at branden er opstået.

Du bør ikke undvære brandalarmen

Et varslingsanlæg alarmerer ikke brandvæsnet automatisk, som en brandalarm gør, og bør ikke stå alene. Vil du brandsikre dine bygninger optimalt, skal du også have en brandalarm.

Varslingsanlægget skal serviceres mindst en gang årligt af en certificeret installatør for at sikre, at det virker, som det skal.

Udnyt varslingsanlægget til andre ting i hverdagen

Når du har installereret varslingsanlæg, kan du også bruge det i hverdagen til fx at afspille baggrundsmusik eller som kaldeanlæg til kundeinformationer i butikker eller klassebeskeder på skoler.

Brug adgangskontrol til at få overblik over, hvem der er i bygningen

Har du også adgangskontrol i din virksomhed, kan du via systemet se, hvor mange og hvilke medarbejdere, der befinder sig i bygningen, når du har evakueret. Det kan hjælpe beredskabet til at få overblik over, om der er personer, der skal reddes ud.

Vil du vide, om et varslingsanlæg kan øge jeres sikkerhed og give jer ekstra fordele i hverdagen?

Kontakt os på 7070 2454 og få et uforpligtende tilbud på et varslingsanlæg i din virksomhed eller skole. Du kan også få en gratis risikovurdering og et tilbud på brandsikring af din virksomhed.